Gombás-tejszínes kacsamell

 2011.08.27. 15:06

 

Elkészítési idő: 30-40perc    750 kcal/adag

Hozzávalók 4 személyre:


1db (kb fél kg-os) füstölt kacsamell (bőr nélkül)

1/2kg barna kalapos csiperke gomba (kezdőknek:gomba konzerv)

1 nagy fej vöröshagyma

500ml 20%-os főzőtejszín

1l erő-, vagy húsleves (vagy 2 leveskockát oldj fel 1l vízben)

2db babérlevél

1tk gyömbérpor

2tk szárított bazsalikom (lehet friss is,ha van otthon)

1tk őrölt színes bors

1 csokor friss petrezselyem

1 csipet só

napraforgó olaj

2ek (csapott) liszt

400g hosszú szemű rizs (kezdőknek 3 tasak gyorsrizs)


Elkészítése:


Tisztítsd meg a hagymát, és vágd viszonylag kisebb kockákra, de ne legyen nagyon apró, mert hamar megéghet. 2-3ek olajon kezdd el pirítani. Én szoktam bele tenni egy csipet sót, így egy kicsit levet ereszt, és inkább puhul, mint pirul. Mikor elkezd üvegesedni öntsd fel 2dl vízzel, tedd bele a babérlevelet, gyömbért, bazsalikomot és a borsot. NE SÓZD, mert a füstölt kacsamell elég sót tartalmaz!

Amíg párolódik az alap, kis olajon pirítsd meg a rizst, öntsd fel fél liter alaplével és fél liter vízzel, és lassú tűzön néha megkeverve főzd puhára. (ha hamar beszívja a levet, vízzel pótold)  A kezdők tegyék fel forrni a vízzel felöntött alaplevet, ha felfőtt, tegyék bele a 3 tasak rizst és főzzék puhára.

Tisztítsd meg és vágd fel a gombát (kezdők öntsék le a konzervről a levet) Ha elpárolgott az összes víz, tedd bele a hagymás alapba, és pirítsd, amíg levet nem ereszt (a konzerv gomba nem fog). Öntsd fel fél liter alaplével, és hagyd kb 10  percig közepes lángon rotyogni. Ha egy kicsit besűrűsödött, szedd ki belőle a babérleveleket (már elvégezték a dolgukat). Szórd rá a tetejére a lisztet, majd keverd össze. Öntsd fel a tejszínnel, ügyelve, hogy ne legyen csomós. Közben aprítsd fel a petrezselymet és a kacsamellet. Ha felforrt és kicsit besűrűsödött , tedd bele a tejszínes alapba az imént felaprított dolgokat. Rottyantsd össze, de már ne főzd.


Frissen tálald, különben a kacsamell kiadja magából az összes sót, és előfordulhat, hogy szerelmesnek minősítik a szakácsot!!! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://annakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr303183943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása