Elkészítési idő 30 perc 410 kcal/adag
Hozzávalók 4 főre:
1 nagyobb méretű cukkini
2 tojás
4ek zsírszegény tejföl vagy joghurt
100g füstölt sajt
100g májkrém
2 csapott kanál liszt vagy keményítő
2ek olíva olaj
rozmaring
majoranna
bazsalikom
fokhagyma
só, bors
400-500g salátakeverék
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Mosd meg alaposan a cukkinit, és vágd le a 2 végét, majd darabold fel 8 nagyjából egyforma darabra. Ha ezzel megvagy, egy teáskanál segítségéven váj ki a közepét úgy, hogy ne lukaszd át teljesen, maradjon alja, mert ezeket a cukkini "csészéket" fogjuk megtölteni. Vegyél elő egy akkora tepsit, amibe belefér, majd tedd bele a 2ek olajat, és kend szét. Helyezd bele a cukkiniket.
Jöhet a töltelék: egy tálba tedd bele a tojást, májat, 1ek tejfölt, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, rozmaringot, bazsalikomot, majorannát és a lereszelt sajt felét. Alaposan keverd össze, majd töltsd meg vele a cukkiniket, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és végül tedd be a sütőbe 20-25 percre.
A maradék tejfölt fűszerezd ízlés szerint, keverd össze a salátával, és ha megsült a cukkini, frissen tálald!
Könnyű nyár végi ebéd vagy vacsora.... :D