Vörösboros marha ragu

 2011.09.17. 13:50

Elkészítési idő: 1 óra (plusz 10 perc)      420 kcal/adag


Hozzávalók:

400g marhahús (lábszár)

2 nagyobb szál répa

4db közepes krumpli

1db mini sütőtök

2db nagy fej hagyma

1/2l száraz vörösbor

2db babérlevél


bors

2ek olaj


Elkészítése:


Vágd kockákra a húst, és szeleteld fel a hagymát (ne legyen apró, elég csíkokra). Tedd egy tálba, öntsd rá a bort, és tedd be éjszakára (vagy akár 1-2 napra) pácolódni a hűtőbe.

Vedd elő a kuktát! Szűrd le a húst, de a bort tartsd meg!!! Öntsd az olajat a kuktába, és ha elég meleg, kicsit pirítsd meg a marhát és a hagymát. Elég, ha a husi egy kicsit kifehéredik. Kockázd bele a megtisztított zöldségeket, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, majd a bort, és zárd le az edényt. Kb 40 perc alatt istenien összefő.

Kicsi tejföllel, esetleg egy szelet friss kenyérrel tálald amíg forró... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://annakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr953233945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása