Elkészítési idő: 1 óra (plusz 10 perc) 420 kcal/adag
Hozzávalók:
400g marhahús (lábszár)
2 nagyobb szál répa
4db közepes krumpli
1db mini sütőtök
2db nagy fej hagyma
1/2l száraz vörösbor
2db babérlevél
só
bors
2ek olaj
Elkészítése:
Vágd kockákra a húst, és szeleteld fel a hagymát (ne legyen apró, elég csíkokra). Tedd egy tálba, öntsd rá a bort, és tedd be éjszakára (vagy akár 1-2 napra) pácolódni a hűtőbe.
Vedd elő a kuktát! Szűrd le a húst, de a bort tartsd meg!!! Öntsd az olajat a kuktába, és ha elég meleg, kicsit pirítsd meg a marhát és a hagymát. Elég, ha a husi egy kicsit kifehéredik. Kockázd bele a megtisztított zöldségeket, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, majd a bort, és zárd le az edényt. Kb 40 perc alatt istenien összefő.
Kicsi tejföllel, esetleg egy szelet friss kenyérrel tálald amíg forró... :D