Elkészítési idő: 20-25 perc 620 kcal / adag
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag durum vagy tönköly spagetti
1 konzerv hámozott paradicsom
250g kagylóhús
2 szelet pangasius filé
1 citrom
1ek halszósz
1tk oregánó
1tk bazsalikom
1 csipet római kömény
1 csipet bors
2 gerezd fokhagyma (vagy 1tk fokhagymapor)
igény szerint só
olíva olaj
parmezán
Elkészítése:
Tegyél fel vizet a tésztának. Egy másik edényben hevítsd fel az olajat, majd a fokhagyma és a só kivételével szórd bele a fűszereket, kicsit pirítsd meg, hogy kiadja az ízét, de maximum fél percig, különben keserű lesz. Öntsd bele a paradicsomot. Add hozzá a halszószt, és az átzúzott fokhagymát. Forrald pár percig, majd húzd félre, és egy botmixerrel turmixold le. Közben sózd meg a forrásban lévő vizet, és kezdd el főzni a tésztát. Tedd vissza a paradicsomos alapot a tűzre. Facsard bele a citrom levét. Kóstold meg, és ha kell, sózd (a halszósz miatt nem biztos, hogy kell bele) Amíg felforr, kockázd fel a halat akkora darabokra, mint a kagyló. Így egyszerre fog megfőni. Tedd bele a szószba, fedd le! 5 perc alatt kész. Most már nincs más dolgod, mint leszűrni a tésztát, tálalni, végül megszórni egy kis parmezánnal.
Jó étvágyat!