Kagylós-halas spagetti

 2011.08.29. 21:08

Elkészítési idő: 20-25 perc    620  kcal / adag


Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag durum vagy tönköly spagetti

1 konzerv hámozott paradicsom

250g kagylóhús

2 szelet pangasius filé

1 citrom

1ek halszósz

1tk oregánó

1tk bazsalikom

1 csipet római kömény

1 csipet bors

2 gerezd fokhagyma (vagy 1tk fokhagymapor)

igény szerint só

olíva olaj

parmezán


Elkészítése:

Tegyél fel vizet a tésztának. Egy másik edényben hevítsd fel az olajat, majd a fokhagyma és a só kivételével szórd bele a fűszereket, kicsit pirítsd meg, hogy kiadja az ízét, de maximum fél percig, különben keserű lesz. Öntsd bele a paradicsomot. Add hozzá a halszószt, és az átzúzott fokhagymát. Forrald pár percig, majd húzd félre, és egy botmixerrel turmixold le. Közben sózd meg a forrásban lévő vizet, és kezdd el főzni a tésztát. Tedd vissza a paradicsomos alapot a tűzre. Facsard bele a citrom levét. Kóstold meg, és ha kell, sózd (a halszósz miatt nem biztos, hogy kell bele) Amíg felforr, kockázd fel a halat akkora darabokra, mint a kagyló. Így egyszerre fog megfőni. Tedd bele a szószba, fedd le! 5 perc alatt kész. Most már nincs más dolgod, mint leszűrni a tésztát, tálalni, végül megszórni egy kis parmezánnal.


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://annakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr483189106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása