Elkészítési idő kb.60 perc 550 kcal / adag
Hozzávalók 4 személyre:
500g pulykamell filé
450g (nagy doboz) natúr joghurt
2db mozzarella golyó
zsemlemorzsa
500g vegyes előrevágott salátaalap
ízlés szerint sok-sok fűszer
Elkészítése:
Vágd 2-3 falatnyi csíkokra a húst. Tedd egy tálba, sózd meg, tedd hozzá a joghurt felét és a tetszőlegesen választott fűszereket. (én most olasz fűszerkeveréket, fokhagymát és egy kis frissen őrölt borsot tettem bele) Keverd össze alaposan, hogy mindenhol bevonja a húsdarabokat a massza. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg ezt el nem éri, fogasd meg a csíkokat zsemlemorzsában, és egyenként helyezd rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ha kész, tedd be 30-40 percre sülni. Vedd ki a már átsült pulykát, és tépkedd a tetejére a mozzarellát. Nem fontos, hogy teljesen befedje, rá fog olvadni. Tedd vissza még 10-15 percre, hogy a sajt rápiruljon. Addig a maradék joghurtba keverd bele a húshoz is használt fűszereket (esetleg egy salátaöntet port) és keverd össze a salátát.
Frissen tálalva egy pohár száraz fehérborral isteni könnyű, nyári vacsora is lehet!
Ha nagyon sietsz, olajban is kisütheted, de úgy több vele a macera, a kalóriákról nem is beszélve!
Tipp: nyugodtan bepácolhatod a husit egy nappal előre, úgy spórolhatsz 10 percet... :D