Rántott pulyka kicsit másképp

 2011.08.28. 20:21

 

 

Elkészítési idő kb.60 perc     550 kcal / adag

Hozzávalók 4 személyre:


500g pulykamell filé

450g (nagy doboz) natúr joghurt

2db mozzarella golyó

zsemlemorzsa

500g vegyes előrevágott salátaalap

ízlés szerint sok-sok fűszer


Elkészítése:


Vágd 2-3 falatnyi csíkokra a húst. Tedd egy tálba, sózd meg, tedd hozzá a joghurt felét és a tetszőlegesen választott fűszereket. (én most olasz fűszerkeveréket, fokhagymát és egy kis frissen őrölt borsot tettem bele) Keverd össze alaposan, hogy mindenhol bevonja a húsdarabokat a massza. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg ezt el nem éri, fogasd meg a csíkokat zsemlemorzsában, és egyenként helyezd rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ha kész, tedd be 30-40 percre sülni. Vedd ki a már átsült pulykát, és tépkedd a tetejére a mozzarellát. Nem fontos, hogy teljesen befedje, rá fog olvadni. Tedd vissza még 10-15 percre, hogy a sajt rápiruljon. Addig a maradék joghurtba keverd bele a húshoz is használt fűszereket (esetleg egy salátaöntet port) és keverd össze a salátát.

Frissen tálalva egy pohár száraz fehérborral isteni könnyű, nyári vacsora is lehet!

Ha nagyon sietsz, olajban is kisütheted, de úgy több vele a macera, a kalóriákról nem is beszélve!


Tipp: nyugodtan bepácolhatod a husit egy nappal előre, úgy spórolhatsz 10 percet... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://annakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr913186188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása